L'IKIGAI

Perquè viure és molt més que existir

L'IKIGAI

“No et preocupis perquè els teus fills no t’escolten;
et miren tot el dia."

(M. Teresa de Calcuta)

L'IKIGAI

“Qui mai ha comès un error, mai ha intentat res de nou."
(Einstein)

L'IKIGAI

"Sense passió, res de gran no pot portar-se a terme."
(Hegel)

L'IKIGAI

“Cal pensar bé per sentir-se bé."
(Salmurri)

L'IKIGAI

“El que és important és estar enamorat d’alguna cosa."
(Bradbury)

Qui som?

La Mar Casas. Figuerenca. Nascuda l’any 1980. Anima mater de L'ikigai. Psicòloga especialitzada en educació i dificultats d’aprenentatge (col. núm. 12.873). També periodista (col. núm. 13.273). S’autodefineix com una tastaolletes addicta a la vida.

Llicenciada en Psicologia l’any 2002 per la Universitat de Girona, està especialitzada en educació i dificultats de l’aprenentatge. És Màster en Intervenció en Dificultats de l’Aprenentatge i Postgrau en Relació Terapèutica i Tècniques de Detecció i Tractament en Casos de Maltractaments i/o Abusos Sexuals. També ha realitzat tots els cursos del Doctorat Interuniversitari en Psicologia de l’Educació i més d’una trentena de cursos específics relacionats amb l’àmbit de la psicologia.

Professionalment parlant, ha col·laborat amb l’Equip d’Assessorament i Orientació Psicopedagògic de l’Alt Empordà i ha treballat a diversos centres psicopedagògics privats. Des del 2006, atén infants, famílies i docents en una consulta pròpia oferint un servei d’assessorament, orientació i intervenció psicològica i psicopedagògica.

Llicenciada també en Periodisme l’any 2012 per la Universitat de Vic, és Premi Extraordinari de carrera. Màster en Comunicació i Estudis Culturals, actualment està elaborant la seva tesi doctoral centrada en la periodista dels anys 30 Irene Polo, sobre la qual ha escrit articles acadèmics i ha realitzat ponències en diversos congressos nacionals i internacionals.

La faceta periodística l’està desenvolupant des de l’any 1999 tot col·laborant en diverses publicacions catalanes, tant diaris com revistes, de paper i en format digital, i actualment col·labora a Ràdio Vilafant i dirigeix la revista D’estil, de la qual n’és fundadora.

També és sòcia cofundadora d’Oh! Comunicació, des d’on exerceix com a productora de continguts en pro d’una comunicació conscient, i, juntament amb un equip de professionals especialitzats en la matèria, organitza esdeveniments diversos.

És tutora externa de pràctiques acadèmiques de la Universitat Oberta de Catalunya i de la Universitat de Girona i ha participat en diverses taules rodones sobre emprenedoria en femení.

Per saber-ne més: www.marcasas.com

L’Ariadna Raurell. Vigatana de naixement i figuerenca d’adopció. Nascuda l’any 1992. Psicòloga especialitzada en educació (col. núm. 23.895). Transparent com l’aigua i una formidable gestora d’emocions. Jove i vital, combina la seva dilatada experiència amb un talent innat, un instint excepcional per a la mainada i una inacabable quantitat d’eines per treballar alhora la psicologia, l’educació i el benestar de l’infant. És L’ikigai al 100%!

Graduada en Psicologia per la Universitat de Vic el 2014, va especialitzar la seva formació en Educació amb un itinerari específic durant la carrera. És Màster en Orientació Psicoeducativa al Professorat i ha realitzat la formació en Pedagogia Sistèmica a l’Institut Gestalt de Barcelona. És una de les impulsores de Nens en Moviment Osona (on es conjugaven l’alimentació i la psicologia per treballar el benestar infantil i combatre’n l’obesitat), ha col·laborat en diverses escoles i instituts i ha format part, durant dos anys, del Projecte Enxaneta, del Consell Comarcal d’Osona i la Universitat de Vic, dedicat a reforçar l’autoestima i millorar el rendiment escolar d’infants i de famílies en risc d’exclusió social a través del joc i l’estudi a parts iguals.

La Carla Roca. Barcelonina. Nascuda l’any 1994. Graduada en Psicologia (menció en psicologia clínica) per la Universitat Autònoma de Barcelona l’any 2016. Es considera una persona dolça, atenta i amb moltes ganes d’ajudar els més petitons de L’ikigai. També ha treballat amb infants de 0 a 3 anys en una Llar d’Infants oferint assessorament educatiu i familiar.

És màster en Psicologia General Sanitària (col. núm. 28.316). També ha realitzat formació relacionada amb trastorns de la conducta en entorns educatius, educació sensorial, diversitat a l’aula i intervenció en TEA (Trastorn de l’Espectre de l’Autisme) en infants i adolescents.

Està molt contenta de formar part de l’equip de L’ikigai i poder ampliar els seus coneixements treballant tant amb els més menuts com amb adolescents.

La Laura Lagrifa. Figuerenca. Nascuda l’any 1989. Psicòloga especialitzada en drogodependències i alteracions greus de la conducta (col. núm. 21.783). S’autodefineix com una persona propera, transparent i resolutiva. Comparteix amb els més petits la curiositat i les ganes d’explorar l’entorn i créixer.

Llicenciada en Psicologia per la Universitat de Girona l’any 2012, ha realitzat diferents cursos específics relacionats amb l’àmbit de l’educació (dificultats d’aprenentatge i alteracions greus de la conducta) i la psicologia.

Professionalment parlant, inicia la seva experiència laboral l’any 2014 acompanyant infants i les seves famílies, joves i adults en l’àmbit privat. És aquí on descobreix la importància d’oferir a les persones un espai íntim basat en la comprensió, l’empatia i l’acompanyament emocional necessari per fer front a les adversitats i, a través de la cooperació mútua, aconseguir millorar el benestar personal. Des del 2015, treballa com a psicòloga en una entitat del sector social a Girona, atenent i oferint tractament psicològic a persones en situació de vulnerabilitat i risc d’exclusió social, derivada de les addiccions i la salut mental. És aquí on també s’ha especialitzat en la conducció d’espais terapèutics grupals i el treball amb les famílies.

És tutora externa de pràctiques acadèmiques de la Universitat de Girona i participa en diverses taules tècniques i grups de treball de l’àmbit de la salut i del sector social.

La Shaila Ritter. Rosinca. Nascuda l'any 1989. Psicòloga i psicopedagoga especialitzada en dificultats de l’aprenentatge (col. núm. 20.554). S'autodefineix com una persona positiva amb esperit "wanderlust".

Llicenciada en Psicologia l'any 2012 per la Universitat de Girona, està especialitzada en educació i dificultats de l’aprenentatge. És Màster en Psicopedagogia i Màster en Treball, Relacions Laborals i Recursos Humans.

Professionalment parlant, ha estat vinculada, durant més de 8 anys, al sector dels RRHH com a psicòloga i, des del 2019, treballa al departament d'Educació com a psicopedagoga.

La Txell Gou. Terradenca. Nascuda a Figueres l’any 1995. Pedagoga especialitzada en dificultats de l’aprenentatge i trastorns del llenguatge (col. núm. 2.146). Es considera una persona respectuosa, atenta, creativa i autodidacta.

Graduada en Pedagogia per la Universitat de Girona l’any 2017, és Màster en Dificultats de l’Aprenentatge i Trastorns del Llenguatge per la UOC, ha realitzat el curs de neuroeducació “Aprendre i ensenyar des del cervell”, de l’Associació Prisma), i actualment està cursant el màster en psicopedagogia a la Universitat Oberta de Catalunya i el curs d’educació emocional d’Integratek.

La seva experiència laboral s’expandeix per diferents acadèmies de reforç escolar de Figueres. També ha treballat com a pedagoga en un despatx psicopedagògic atenent infants i joves amb trastorns d’aprenentatge, llenguatge i desenvolupament.

Està encantada de formar part de l’equip de L’Ikigai i d’aconseguir nous coneixements per poder posar-los en pràctica.

La Pilar Gràcia. Badalonina. Nascuda l’any 1969. Vinculada al lleure infantil i juvenil de jove, és Diplomada en Treball Social i educadora social habilitada. Inquieta i creativa, també va passar per la Facultat de Belles Arts, participà en diversos camps de treball de Setem i fou voluntària de llarga durada a l’Associació de Lisiats de Guerra d’El Salvador (Amèrica Central). Exerceix de treballadora social des de 1994 assessorant famílies, persones grans, persones amb discapacitat, etc.

La formació en Teràpia Familiar (Kine), que va dur a terme de 1994 a 1998, la va conduir a enamorar-se de les constel·lacions familiars l’any 2000, essent alumna de Bert Hellinger, creador del mètode. A partir d’aleshores, ha estat en formació contínua: és facilitadora de constel·lacions de petit format des de l’any 2001, mediadora familiar i cocreadora del Punt de Trobada comarcal, Diplomada en Pedagogia Sistèmica (2012), terapeuta Gestalt i formada en No-dualitat.

Se sent feliç de formar part de la comunitat de L’ikigai per acompanyar processos de canvi cap al benestar emocional des de la seva fe innata en el potencial de les persones.

En Joan Canillas. Nascut el 1974 a Barcelona, va créixer a Taradell, i actualment viu prop de Vic envoltat de boscos i natura. Va cursar Empresarials a la Universitat de Vic i és facilitador de Medicina Bioquàntica (BO) i especialista i formador de Focusing per l’Institut Internacional de Focusing de Nova York. També ha cursat la formació superior en Nutrició Esportiva a través de la UOC i actualment s’està formant en Tècniques de Veu, Respiració i Silenci, seguint el Mètode Serge Wilfart.

Professionalment parlant, està vinculat amb empreses socials: ha fundat diverses ONG i va ser impulsor del Consell Local de Cooperació de Vic i de la Taula de Refugiats de l’Ajuntament de Vic. S’ha acabat dedicant a l’ajut directe a les persones a través de diferents teràpies, com la bioquàntica o el focusing.

Confia, per damunt de tot, en les persones i en les seves múltiples possibilitats, des de la seva singularitat i autenticitat. Treballant en equip, les ajuda a avançar amb una cura i respecte màxims. Desprèn una energia especial.

L'Oriol Munné. Nascut a Barcelona el 1978, va créixer a Palafrugell i actualment viu entre el ritme de Barcelona i la calma de l'Alt Empordà. És Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i ha ampliat estudis a ESADE, la UOC i l’UPC amb diferents postgraus i màsters de Dret. Col·legiat de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona, ciutat on exerceix, des de fa més de vint anys, en el seu propi bufet d'advocats, on també exerceix com a mediador, actualment forma part de la Junta de la Comissió de Mediació de l'ICAB.

L’Oriol contempla la mediació com el sistema més adient per resoldre els conflictes entre les persones, ja que permet que solucionin les seves discrepàncies per elles mateixes, amb l'ajuda d'un mediador, i que la solució l'hagin buscat, precisament, elles.

En el seu propi treball d'autocreixement personal, fa uns deu anys es va interessar per la filosofia budista i el mindfulness. És des de llavors que hi aprofundeix i practica la meditació. Acreditat també com a instructor en mindfulness, actualment ofereix mediacions amb mindfulness, obtenint molt bons resultats. Aquí, a L'ikigai, tenim la sort de poder comptar amb ell quan cal una mediació familiar.

Top