L'IKIGAI

Perquè viure és molt més que existir

L'IKIGAI

“No et preocupis perquè els teus fills no t’escolten;
et miren tot el dia."

(M. Teresa de Calcuta)

L'IKIGAI

“Qui mai ha comès un error, mai ha intentat res de nou."
(Einstein)

L'IKIGAI

"Sense passió, res de gran no pot portar-se a terme."
(Hegel)

L'IKIGAI

“Cal pensar bé per sentir-se bé."
(Salmurri)

L'IKIGAI

“El que és important és estar enamorat d’alguna cosa."
(Bradbury)

Qui som?


 

La Mar Casas. Figuerenca. Nascuda l’any 1980. Anima mater de L'ikigai. Psicòloga especialitzada en educació i dificultats d’aprenentatge (col. núm. 12.873). També periodista (col. núm. 13.273). S’autodefineix com una tastaolletes addicta a la vida.

Llicenciada en Psicologia l’any 2002 per la Universitat de Girona, està especialitzada en educació i dificultats de l’aprenentatge. És Màster en Intervenció en Dificultats de l’Aprenentatge i Postgrau en Relació Terapèutica i Tècniques de Detecció i Tractament en Casos de Maltractaments i/o Abusos Sexuals. També ha realitzat tots els cursos del Doctorat Interuniversitari en Psicologia de l’Educació i més d’una trentena de cursos específics relacionats amb l’àmbit de la psicologia.

Professionalment parlant, ha col·laborat amb l’Equip d’Assessorament i Orientació Psicopedagògic de l’Alt Empordà i ha treballat a diversos centres psicopedagògics privats. Des del 2006, atén infants, famílies i docents en una consulta pròpia oferint un servei d’assessorament, orientació i intervenció psicològica i psicopedagògica.

Llicenciada també en Periodisme l’any 2012 per la Universitat de Vic, és Premi Extraordinari de carrera. Màster en Comunicació i Estudis Culturals, actualment està elaborant la seva tesi doctoral centrada en la periodista dels anys 30 Irene Polo, sobre la qual ha escrit articles acadèmics i ha realitzat ponències en diversos congressos nacionals i internacionals.

La faceta periodística l’està desenvolupant des de l’any 1999 tot col·laborant en diverses publicacions catalanes, tant diaris com revistes, de paper i en format digital, i actualment col·labora a Ràdio Vilafant i dirigeix la revista D’estil, de la qual n’és fundadora.

També és sòcia cofundadora d’Oh! Comunicació, des d’on exerceix com a productora de continguts en pro d’una comunicació conscient, i, juntament amb un equip de professionals especialitzats en la matèria, organitza esdeveniments diversos.

És tutora externa de pràctiques acadèmiques de la Universitat Oberta de Catalunya i de la Universitat de Girona i ha participat en diverses taules rodones sobre emprenedoria en femení.

Per saber-ne més: www.marcasas.com

 


 

L’Ariadna Raurell. Vigatana de naixement i figuerenca d’adopció. Nascuda l’any 1992. Psicòloga especialitzada en educació (col. núm. 23.895). Transparent com l’aigua i una formidable gestora d’emocions. Tot i la seva joventut, combina la seva dilatada experiència amb un talent innat, un instint excepcional per a la mainada i una inacabable quantitat d’eines per treballar alhora la psicologia, l’educació i el benestar de l’infant. És L’ikigai al 100%!

Graduada en Psicologia per la Universitat de Vic el 2014, va especialitzar la seva formació en Educació amb un itinerari específic durant la carrera. És Màster en Orientació Psicoeducativa al Professorat i ha realitzat la formació en Pedagogia Sistèmica a l’Institut Gestalt de Barcelona. És una de les impulsores de Nens en Moviment Osona (on es conjugaven l’alimentació i la psicologia per treballar el benestar infantil i combatre’n l’obesitat), ha col·laborat en diverses escoles i instituts i ha format part, durant dos anys, del Projecte Enxaneta, del Consell Comarcal d’Osona i la Universitat de Vic, dedicat a reforçar l’autoestima i millorar el rendiment escolar d’infants i de famílies en risc d’exclusió social a través del joc i l’estudi a parts iguals.


 

La Mª Irene García (Mai). Santmiquelenca. Nascuda a Figueres l’any 1992. Pedagoga i Psicopedagoga (col. núm. 2.154). Es defineix com una persona constant a la qual li agrada aprendre i, especialment, ajudar les persones.

Graduada en Pedagogia per la Universitat de Girona l’any 2017, és Màster en Psicopedagogia Especialitzada en Orientació Psicopedagògica en Educació Secundària per la Universitat de Barcelona i ha realitzat cursos específics relacionats amb dificultats d’aprenentatge.

És regidora de Joventut i Esports de Sant Miquel de Fluvià, i està molt vinculada al seu centre cívic. La seva experiència laboral s’expandeix en diferents projectes i institucions relacionats amb joves en exclusió social, com el projecte Okup’Alt, de l’Àrea de Joventut del Consell Comarcal de l’Alt Empordà. També ha treballat d’educadora ocupacional amb adults amb diversitat funcional a la Fundació Altem, de dinamitzadora juvenil al municipi de Vilajuïga i impartint cursos de formació ocupacional a adults en situació d’atur al Centre d’Innovació i Formació Ocupacional de Salt.

Té moltes ganes d’aprendre i està decidida i compromesa amb poder aportar el seu granet de sorra a L’ikigai.

 

La Carla Roca. Barcelonina. Nascuda l’any 1994. Graduada en Psicologia (menció en psicologia clínica) per la Universitat Autònoma de Barcelona l’any 2016. Es considera una persona dolça, atenta i amb moltes ganes d’ajudar els més petitons de L’ikigai. Actualment, i des de fa 5 anys, també treballa amb infants de 0 a 3 anys en una Llar d’Infants oferint assessorament educatiu i familiar.

És màster en Psicologia General Sanitària (col. núm. 28.316). També ha realitzat formació relacionada amb trastorns de la conducta en entorns educatius, educació sensorial, diversitat a l’aula i intervenció en TEA (Trastorn de l’Espectre de l’Autisme) en infants i adolescents.

Està molt contenta de formar part de l’equip de L’ikigai i poder ampliar els seus coneixements treballant tant amb els més menuts com amb adolescents.

 


 

L’Èlia Sargatal. Vilamacolumenca. Nascuda a Figueres l’any 1996. Pedagoga i Vetlladora d’Educació Especial. Es defineix com una persona responsable i bondadosa enamorada i apassionada pel món dels petits i no tan petits.

Graduada en Pedagogia per la Universitat de Girona l’any 2018, també ha realitzat diferents cursos específics relacionats amb les dificultats d’aprenentatge.

És pedagoga i vetlladora de nens/es que reben educació especial a l’Institut Cap Norfeu de Roses i a l’escola Joaquim Cusí i Furtunet de Figueres. La seva experiència laboral s’expandeix arreu de diferents escoles i instituts i està relacionades amb el món de les dificultats d’aprenentatges. Ha participat en diferents projectes educatius que tenen a veure amb la inclusió social dins la Universitat de Girona, com el Projecte Rossinyol.

Actualment, també exerceix com a professora particular tot ensenyant tècniques d’estudi.

Li entusiasma formar part l’equip de L’ikigai i té moltes ganes de seguir aprenent.

Top