L'IKIGAI

Perquè viure és molt més que existir

L'IKIGAI

“No et preocupis perquè els teus fills no t’escolten;
et miren tot el dia."

(M. Teresa de Calcuta)

L'IKIGAI

“Qui mai ha comès un error, mai ha intentat res de nou."
(Einstein)

L'IKIGAI

"Sense passió, res de gran no pot portar-se a terme."
(Hegel)

L'IKIGAI

“Cal pensar bé per sentir-se bé."
(Salmurri)

L'IKIGAI

“El que és important és estar enamorat d’alguna cosa."
(Bradbury)

Qui som?


 

La Mar Casas Figuerenca. Nascuda l’any 1980. Anima mater de L'ikigai. Psicòloga especialitzada en educació i dificultats d’aprenentatge (col. núm. 12.873). També periodista (col. núm. 13.273). S’autodefineix com una tastaolletes addicta a la vida.

Llicenciada en Psicologia l’any 2002 per la Universitat de Girona, està especialitzada en educació i dificultats de l’aprenentatge. És Màster en Intervenció en Dificultats de l’Aprenentatge i Postgrau en Relació Terapèutica i Tècniques de Detecció i Tractament en Casos de Maltractaments i/o Abusos Sexuals. També ha realitzat tots els cursos del Doctorat Interuniversitari en Psicologia de l’Educació i més d’una trentena de cursos específics relacionats amb l’àmbit de la psicologia.

Professionalment parlant, ha col·laborat amb l’Equip d’Assessorament i Orientació Psicopedagògic de l’Alt Empordà i ha treballat a diversos centres psicopedagògics privats. Des del 2006, atén infants, famílies i docents en una consulta pròpia oferint un servei d’assessorament, orientació i intervenció psicològica i psicopedagògica.

Llicenciada també en Periodisme l’any 2012 per la Universitat de Vic, és Premi Extraordinari de carrera. Màster en Comunicació i Estudis Culturals, actualment està elaborant la seva tesi doctoral centrada en la periodista dels anys 30 Irene Polo, sobre la qual ha escrit articles acadèmics i ha realitzat ponències en diversos congressos nacionals i internacionals.

La faceta periodística l’està desenvolupant des de l’any 1999 tot col·laborant en diverses publicacions catalanes, tant diaris com revistes, de paper i en format digital, i actualment col·labora a Ràdio Vilafant i dirigeix la revista D’estil, de la qual n’és fundadora.

També és sòcia cofundadora d’Oh! Comunicació, des d’on exerceix com a productora de continguts en pro d’una comunicació conscient, i, juntament amb un equip de professionals especialitzats en la matèria, organitza esdeveniments diversos.

És tutora externa de pràctiques acadèmiques de la Universitat Oberta de Catalunya i de la Universitat de Girona i ha participat en diverses taules rodones sobre emprenedoria en femení.

Per saber-ne més: www.marcasas.com

 


 

L’Ariadna Raurell. Vigatana de naixement i figuerenca d’adopció. Nascuda l’any 1992. Psicòloga especialitzada en educació (col. núm. 23.895). Transparent com l’aigua i una formidable gestora d’emocions. Jove i vital, combina la seva dilatada experiència amb un talent innat, un instint excepcional per a la mainada i una inacabable quantitat d’eines per treballar alhora la psicologia, l’educació i el benestar de l’infant. És L’ikigai al 100%!

Graduada en Psicologia per la Universitat de Vic el 2014, va especialitzar la seva formació en Educació amb un itinerari específic durant la carrera. És Màster en Orientació Psicoeducativa al Professorat i ha realitzat la formació en Pedagogia Sistèmica a l’Institut Gestalt de Barcelona. És una de les impulsores de Nens en Moviment Osona (on es conjugaven l’alimentació i la psicologia per treballar el benestar infantil i combatre’n l’obesitat), ha col·laborat en diverses escoles i instituts i ha format part, durant dos anys, del Projecte Enxaneta, del Consell Comarcal d’Osona i la Universitat de Vic, dedicat a reforçar l’autoestima i millorar el rendiment escolar d’infants i de famílies en risc d’exclusió social a través del joc i l’estudi a parts iguals.


 

La Txell Gou. Terradenca. Nascuda a Figueres l’any 1995. Pedagoga especialitzada en dificultats de l’aprenentatge i trastorns del llenguatge (col. núm. 2.146). Es considera una persona respectuosa, atenta, creativa i autodidacta.

Graduada en Pedagogia per la Universitat de Girona l’any 2017, és Màster en Dificultats de l’Aprenentatge i Trastorns del Llenguatge per la UOC, ha realitzat el curs de neuroeducació “Aprendre i ensenyar des del cervell”, de l’Associació Prisma), i actualment està cursant el màster en psicopedagogia a la Universitat Oberta de Catalunya i el curs d’educació emocional d’Integratek.

La seva experiència laboral s’expandeix per diferents acadèmies de reforç escolar de Figueres. També ha treballat com a pedagoga en un despatx psicopedagògic atenent infants i joves amb trastorns d’aprenentatge, llenguatge i desenvolupament.

Està encantada de formar part de l’equip de L’Ikigai i d’aconseguir nous coneixements per poder posar-los en pràctica.

 

La Carla Roca. Barcelonina. Nascuda l’any 1994. Graduada en Psicologia (menció en psicologia clínica) per la Universitat Autònoma de Barcelona l’any 2016. Es considera una persona dolça, atenta i amb moltes ganes d’ajudar els més petitons de L’ikigai. Actualment, i des de fa 5 anys, també treballa amb infants de 0 a 3 anys en una Llar d’Infants oferint assessorament educatiu i familiar.

És màster en Psicologia General Sanitària (col. núm. 28.316). També ha realitzat formació relacionada amb trastorns de la conducta en entorns educatius, educació sensorial, diversitat a l’aula i intervenció en TEA (Trastorn de l’Espectre de l’Autisme) en infants i adolescents.

Està molt contenta de formar part de l’equip de L’ikigai i poder ampliar els seus coneixements treballant tant amb els més menuts com amb adolescents.

 


 

La Laura Lagrifa. Figuerenca. Nascuda l’any 1989. Psicòloga especialitzada en drogodependències i alteracions greus de la conducta (col. núm. 21.783). S’autodefineix com una persona propera, transparent i resolutiva. Comparteix amb els més petits la curiositat i les ganes d’explorar l’entorn i créixer.

Llicenciada en Psicologia per la Universitat de Girona l’any 2012, ha realitzat diferents cursos específics relacionats amb l’àmbit de l’educació (dificultats d’aprenentatge i alteracions greus de la conducta) i la psicologia.

Professionalment parlant, inicia la seva experiència laboral l’any 2014 acompanyant infants i les seves famílies, joves i adults en l’àmbit privat. És aquí on descobreix la importància d’oferir a les persones un espai íntim basat en la comprensió, l’empatia i l’acompanyament emocional necessari per fer front a les adversitats i, a través de la cooperació mútua, aconseguir millorar el benestar personal. Des del 2015, treballa com a psicòloga en una entitat del sector social a Girona, atenent i oferint tractament psicològic a persones en situació de vulnerabilitat i risc d’exclusió social, derivada de les addiccions i la salut mental. És aquí on també s’ha especialitzat en la conducció d’espais terapèutics grupals i el treball amb les famílies.

És tutora externa de pràctiques acadèmiques de la Universitat de Girona i participa en diverses taules tècniques i grups de treball de l’àmbit de la salut i del sector social.

En Joan Canillas. Nascut el 1974 a Barcelona, va créixer a Taradell, i actualment viu prop de Vic envoltat de boscos i natura. Va cursar Empresarials a la Universitat de Vic i és facilitador de Medicina Bioquàntica (BO) i especialista i formador de Focusing per l’Institut Internacional de Focusing de Nova York. També ha cursat la formació superior en Nutrició Esportiva a través de la UOC i actualment s’està formant en Tècniques de Veu, Respiració i Silenci, seguint el Mètode Serge Wilfart.

Professionalment parlant, està vinculat amb empreses socials: ha fundat diverses ONG i va ser impulsor del Consell Local de Cooperació de Vic i de la Taula de Refugiats de l’Ajuntament de Vic. S’ha acabat dedicant a l’ajut directe a les persones a través de diferents teràpies, com la bioquàntica o el focusing.

Confia, per damunt de tot, en les persones i en les seves múltiples possibilitats, des de la seva singularitat i autenticitat. Treballant en equip, les ajuda a avançar amb una cura i respecte màxims. Desprèn una energia especial.


 

La Raquel Coroba. Figuerenca. Nascuda l’any 1999. Pedagoga i educadora en el lleure. Es considera una persona empàtica, responsable i divertida.

Graduada en Pedagogia per la Universitat de Girona l’any 2021, actualment està cursant el Màster en Dificultats de l’Aprenentatge i Trastorns del Llenguatge per la Universitat Oberta de Catalunya.

La seva experiència laboral s’expandeix, primer, en el món del lleure com a monitora en molts casals d’estiu de la comarca de l’Alt Empordà. També ha treballat com a educadora en diferents projectes amb infants i adolescents en risc d’exclusió social.

Top